Felu Engineering en Electro
Project Beton centrale:
Opdracht: gehele betoncentrale vernieuwen.

1e deel vervangen besturingslessenaar.
Doordat er al verschillende componenten verbrand waren en de lessenaar vanuit vroeger niet goed afsloot is er veel cement poeder in de relais gevallen, daardoor wilde deze niet altijd meer schakelen.
Deze bestond uit een runtime pc en een plc, deze heb ik vervangen door siemens plc en een touch panel van siemens.
De aansturingen van het geheel draait om een siemens 1500 plc safety met daaronder een et200 systeem met weegkaarten en safety kaarten erin.
Het geheel hangt achter een Ewon kastje waardoor er communicatie is met de buitenwereld.
De kubel is een soort monorail die de beton via een rail naar de bewerkingshal brengt.
Deze rail wordt met een Akaprail gevoed 380V. we hebben er voor gekozen om de frequentieregelaar op de kubel te zetten zodat de frequentie geregelde spanning niet door de lange Akaprail hoeft te lopen.
Door deze keuze is het nodig om een wifi signaal vanaf de besturingskast naar de kubel te brengen wij hebben gekozen om dat te doen met de Rcoax van siemens.
Dit is een lange coaxkabel die langs de Akaprail wordt gelegd en op een 10 cm onder de kabel komt de ontvanger, deze rijd dus continue onder de kabel met de kubel mee.
Het grote voordeel is nu dat er geen stoor signalen worden opgepikt en altijd verzekerd ben van een voldoende sterk wifisignaal. Omdat er ook safety signalen zoals safe tork off en veiligheid signalen zoals noodstop en safety beugels ook over het wifi signaal mee gaan.
Ook de gewone i/o gaat over de wifi zoals start stop, snelheid voor de regelaar, thermische beveiliging signaal enz. enz.

De weegband wordt voorzien van weegcellen en met een et200 verbonden
Logging gaat via de webbrowser van de 1500F en wordt in excel aangeboden.